Babyvachten

Babyvachten

Voor een babyvacht wordt de beste kwaliteit lamsvacht gebruikt. Deze lamvachten zijn heerlijk zacht, hebben een veilige haarlengte en staan garant voor een perfecte toevoeging aan het bedje van de baby. Het is algemeen bekend dat het slapen, liggen of spelen op een vacht een rustgevend effect heeft op je kindje. Hiernaast is bewezen dat het slapen op een vachtje gedurende de eerste maanden een langdurig positief effect kan hebben op de gezondheid van het kind:  http://www.nu.nl/wetenschap/3873063/slapen-dierenhuid-vermindert-kans-astma-bij-baby-.html 

Op ieder babyuitzetlijstje zou deze dan ook niet mogen ontbreken en het is natuurlijk een prachtig kraamkado! Bovendien is een vachtje onverslijtbaar; na de wieg en kinderwagen kan het zomer en winter gebruikt worden in de maxicosi, in het autostoeltje en natuurlijk als comfortabel speelkleed in de box of op de grond.

Net als onze andere vachten worden ook onze babyvachten op natuurlijke wijze gelooid volgens de strenge EU normen, dus zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Ook is er geen sprake van bleken of verfen waardoor deze vachten hun natuurlijke witte, beige of goudgele kleur behouden. 

Onderhoud van de babyvacht
In een goed gelooide vacht is altijd nog lanoline aanwezig, het van nature aanwezige wolvet dat de huid en wolvezels soepel houdt en een vuilafstotende werking heeft. Hierdoor is het regelmatig luchten en uitkloppen van de vacht in principe voldoende. Mocht er een vlek in de vacht komen behandel je de vlek met een lauw-warme natte doek, eventueel met wat natuurlijk wolwasmiddel of groene zeep. Niet wrijven maar vanaf de huid met de haren mee 'trekken' om uitbreiding van de vlek te voorkomen.

In het geval het nodig is kan de vacht op 30º met de hand of in de machine gewassen worden* . Gebruik hiervoor altijd een natuurlijk wolwasmiddel; de hierin aanwezige lanoline zorgt voor het behoud van de soepelheid van de wolvezels en brengt een nieuw vuilafstotend laagje aan. Wasverzachter is dan ook niet nodig.

Na het wassen moet de vacht rustig drogen, hang deze dan ook niet in de zon of op de verwarming maar bij voorkeur op een rekje. De leerzijde heeft de neiging tot vervormen en opkrullen, trek deze tijdens het drogen regelmatig in vorm. Als de vacht volledig droog is kunnen de haren met een stevige borstel opgekamd worden. Op deze wijze behoudt je vacht de soepelheid en zachtheid.

* Zie de mogelijke risicos bij Onderhoud vachten

 

 

Babykleding van Cosilana en Engel

Voor degenen die het niet kennen, Cosilana en Engel maken prachtige duurzame baby- en kinderkleding van biologisch verwerkte wol, zijde en katoen. Wij hebben gekozen voor rompertjes, hemdjes, mutsjes, broekjes en slofjes in zowel naturel als kleurige tinten. Ook hebben we de superzachte wolfleece dekentjes toegevoegd aan het assortiment.

Naast de Happy Horse knuffels en de slofjes van lamsvacht zijn ook deze produkten top als kraamkadootje maar natuurlijk ook fijn om zelf te kopen voor je kleintje.

Gastenboek

  • 14-01-2021 - Goedenavond, ik wil graag namens mijn vrouw en mijzelf onze...  lees meer
  • 12-01-2021 - Wat fijn dat we ondanks de lockdown toch een prachtig...  lees meer
  • 16-12-2020 - Oh ik zie net dat ik jullie kan bellen of...  lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2021 T Schaap over de Dam - en terug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel